Skip to main content

Otvoritveni koncert

Dvorana Ondine Otta Klasinc, SNG Maribor

Georges Bizet: Arležanka, suita št. 2
Francis Poulenc: Koncert za dva klavirja in orkester, FP 61
***
Lucijan Marija Škerjanc: Gazele

V koprodukciji s SNG Maribor.
 

Ob otvoritvi Festivala Maribor 2023 se bodo v velikem slogu pokazale glavne smernice letošnjega festivalskega dogajanja. Razgrnili bomo raznolikost izjemnih slovenskih glasbenikov in ustvarjalcev, prepustili oder tako bleščečim mladim talentom kot tudi vodilnim glasbenim (in gledališkim) silam. Dotaknili se bomo besede, tako govorjene kot zgolj mišljene ali občutene, in se podali v neubesedljiva območja glasbene sporočilnosti, ki svoji neoprijemljivosti navkljub uspešno seže globoko v dušo.

Na prvem koncertu festivala bomo občudovali mojstrstvo in uglašenost mladih bratov Kamplet, katerih nadarjenost in predanost sta jima že prinesli lepo bero uspehov na mednarodnih tekmovanjih in koncertnih odrih. Simfonični orkester SNG Maribor se bo pod taktirko svojega Simona Krečiča navezal na glasbeni svet, ki ga odkriva Poulencova glasba, in ponudil v poslušanje preredko slišano mojstrovino slovenske glasbene ustvarjalnosti – čudovito barvito simfonično delo Gazele Lucijana Marije Škerjanca, ki so ga navdihnili verzi Franceta Prešerna.

Vstopnice: 24 € , 21 € (spletni nakup) / upokojenci 19,20 € / študenti, invalidi 12 €.

Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Koncert za izven in imetnike abonmaja Simfoničnega orkestra SNG Maribor 2023/2024. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava