Skip to main content

Nejc Kamplet

Nejc Kamplet prihaja iz glasbene družine in igra klavir od svojega petega leta. Igranja na klavir se je učil pri Saši Gerželj Donaldson, Zuzani Niederdorfer (Univerza za glasbo in uprizarjajočo umetnost v Gradcu) in Arieju Vardiju (Univerza za glasbo, gledališče in medije v Hannovru).

Aleksander Madžar je povedal: »Nejc je eden najbolj talentiranih glasbenikov, ki sem jih v zadnjih letih srečal. Njegove interpretacije so ne le tehnično popolne, temveč odražajo zelo oster umetniški um. Zares krasen mladi pianist.«

Nejc se je izpopolnjeval pri mnogih uglednih klavirskih pedagogih, med drugim pri Grigoriju Gruzmanu, Pavlu Gililovu, Arbu Vadmu in Robertu Levinu.

Kot solist je nastopil z Dvornim orkestrom iz Meningena, z orkestroma Slovenske in Graške filharmonije, Filharmonijo iz Harbina in Vuhana (Kitajska), Slovaško sinfonietto, Simfoničnim orkestrom SNG Maribor in Državnim orkestrom iz Banske Bystrice. Nastopil je tudi na solističnih recitalih na festivalih po Evropi, Kitajski, Japonski in ZDA.

Osvojil je glavne nagrade na številnih klavirskih tekmovanjih, denimo drugo nagrado na 4. Tekmovanju Hansa von Bülowa (in dodatno nagrado za najboljšo izvedbo Beethovnovega dela), na 16. Tekmovanju Ettlingen in 9. Tekmovanju Stecher Horowitz v New Yorku, prvo nagrado na tekmovanju sklada Hildegard Maschmann na Dunaju, na tekmovanju Marthe Debelli v Gradcu, pianistično nagrado Euregio v Geilenkirchnu, Yamaha Award na Dunaju, Young Academy Award v Rimu, nagrado Forum per tasti v Banski Bystrici, nagrado na tekmovanju Jurice Muraija v Varaždinu in Temsigu v Ljubljani ter Grand prize virtuoso v Londonu.

Nejc je štipendist Ministrstva za kulturo ter mest Gradca in Maribora.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava