Skip to main content

Tilen Draksler

Tilen Draksler je magisterij orkestrskega dirigiranja zaključil na Akademiji Katarine Gurske v Madridu pod mentorstvom maestra Georgea Pehlivaniana. Iz klavirja je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, podiplomski študij pa je opravil na Akademiji Franza Liszta v Budimpešti. Svoje dirigentsko znanje je izpopolnjeval s priznanimi dirigenti.

Leta 2023 je zasedel mesto asistenta dirigenta Armenske nacionalne filharmonije, kjer je pripravljal orkester za gostujoče dirigente. Sodeloval je z uglednimi orkestri, kot so Simfonični orkester Čajkovskega, Berlin Sinfonietta, Simfonični orkester Državne simfonične kapele Rusije, Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester Dissonance, Orkester abeceda., Kraljevi komorni orkester iz Manchestra, Festivalski orkester iz Malage, Orkester Amadeo, Akademski orkester Katarine Gurske iz Madrida, Orkester akademije Sibelius itd.

Draksler ima obsežne izkušnje z dirigiranjem opernega repertoarja, izstopajo pa nastopi z operami La Traviata, Carmen, Seviljski brivec in Figarova svatba.

Tilen Draksler je tudi ustanovitelj Orkestra Amadeo, producent in umetniški vodja festivala Amadeo ter tajnik Slovenskega muzikološkega društva. Za kulturne dosežke mu je župan občine Celje podelil občinsko priznanje. Trenutno je asistent maestra Georgea Pehlivaniana pri raznih orkestrskih projektih.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava