Skip to main content

Zvezda in srce

Glasbena igra po dramski predlogi Milana Jesiha

Avtorja glasbe: Nana Forte in Jure Ivanušič
Priredba in režija: Jure Ivanušič

Dvorana Union, Maribor

Igralci in pevci: Jure Ivanušič, Metka Jurc, Urša Kavčič, Mihael Mikluš, Tomaž Planinc
Dirigent: Tilen Draksler
Godalni kvartet kolektiva Carpe artem: Veronika Brecelj, Maja Peternel, violini, Nejc Mikolič, viola, Nikolaj Sajko, violončelo
Žiga Trilar, kontrabas
Aleš Levačič, pozavna
Kristina Golob, klavir
Tajana Novak, tolkala
Mateja Kremljak, flavta

Oblikovalec svetlobe: Gašper Bohinec 
Likovna podoba: Darka Erdelji
Lektorica: Metka Damjan
 

Za vse, starejše od 7 let.

Naročilo Festivala Maribor 2023
Krstna uprizoritev

V koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor in sodelovanju z glasbenim kolektivom Carpe artem.

Glasbena igra Zvezda in srce po dramski predlogi Milana Jesiha je rezultat skladateljskega sodelovanja Nane Forte in Jureta Ivanušiča. Ivanušič je igro priredil, da je primerna za koncertno izvedbo, kjer vse like v živo odigra in odpoje peterica igralcev-pevcev.

Duhoviti karakterji oživijo v različnih glasbenih žanrih, glasba tudi slika dogajanje in pripomore k čarobni atmosferi zgodbe z nepričakovanim razpletom.

Radoživa predstava vsebuje vse elemente muzikala z mojstrsko rimanimi verzi in bo zanesljivo nudila zadovoljstvo tako mladim kot odraslim!

Zgodba

Zvezda in srce je basen, v kateri živalski liki poosebljajo človeške karakterje. Dogaja se na kresno noč v zapuščenem predmestnem parku. Slavec Slavko, hrček Hinko, eksot Kaktus in drugi možakarji občudujejo prelepo bleščečo Zvezdo na nebu, ko oživi kip krilatega boga-otroka Amorja. Ta prične z lokom streljati vsenaokrog, in kogar zadene, ta se takoj zaljubi. Tako se zgodi, da se vsi zaljubijo v zvezdo, ki se prav takrat utrne z neba. Zvezda pade v ribnik, za katerega je mislila, da je zrcalo, in tam jo najde Kresnica. Zvezda se lahko vrne na nebo, a le s pomočjo prave ljubezni, zato jo Kresnica pripelje na veselico pri okrepčevalnici Pri ribniku, kjer se je zbral ves živelj iz parka ob godbi ansambla Tribrati Krompir. Vsi po vrsti jo zasnubijo, pri tem pa vsak razkrije svojo pravo naravo.

Kakšni so v resnici ti snubci? Ali se bo Zvezda vrnila domov? Kaj sploh je prava ljubezen?

 

Vstopnice: 5 € (spletni nakup

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava