Skip to main content

Nejc Lavrenčič

Pianist Nejc Lavrenčič koncertno deluje v Sloveniji, Franciji, Belgiji, Španiji, Hrvaški, Italiji, Švici in Avstriji, koncertne turneje pa so ga popeljale tudi na gostovanja v ZDA, Kanado in Azijo. Prvo glasbeno izobrazbo je pridobil v Mariboru, nato je odšel na Kraljevi konservatorij v Bruselj, kjer je bil v razredu A. Madžara in J. Michielsa. Vrsto let je bil varovanec pianistke in pedagoginje Marine Horak. Poleg klavirja je magistriral iz komorne igre, sočasno pa je opravljal tudi specializacijo na področju interpretacije samospeva pod okriljem Uda Reinemanna in njegovih gostujočih umetnikov.

Sodeluje s priznanimi tujimi in domačimi pevci in instrumentalisti in je prejemnik več nagrad na mednarodnih tekmovanjih ter priznanj za ustvarjalnost. Redno snema za Radio Slovenija.

Nejc Lavrenčič koncertno in pedagoško deluje na področju klavirske in komorne igre ter interpretacije samospeva. Je umetniški vodja Kulturno umetniškega zavoda PerArtem in koncertnega cikla Samospevanje. Leta 2019 je bil štipendist Ministrstva za kulturo, saj »velja za enega najvidnejših slovenskih interpretov v glasbeni zvrsti samospeva in komorne glasbe … Kot pianist in specialist bogati slovenski kulturni prostor z vrhunskim glasbenim poustvarjanjem v žanru samospeva in s tem daje pomemben prispevek k razvoju poklica instrumentalista.«

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava