Skip to main content

Poeme večnosti

Viteška dvorana, Pokrajinski muzej Maribor

Alfred Schnittke: Suita v starem slogu, op. 80
Alfred Schnittke: Sonata za violončelo in klavir št. 1 (1978)
***
Arvo Pärt: Za Alino
Mieczysław Weinberg: Klavirski trio, op. 24


Žigo Faganela, Aljo Mandič Faganel in Nejca Lavrenčiča združujejo ključne lastnosti glasbenika, ki doseže tisto nekaj več: neoporečno obvladovanje glasbila, poznavanje glasbenih slogov in neusahljiva želja po odkrivanju skrivnosti glasbenih del.

Svoj program za Festival Maribor 2023 opisujejo kot »Poeme večnega kaosa«, in četudi gre za dela velikanov predvsem iz prejšnjega stoletja, z njim tenkočutno razodevajo tudi občutenje našega časa.

Trio izjemnih inštrumentalistov nas bo varno popeljal na pot skozi glasbo, ki se podaja v skrivnostne, marsikdaj temačne, a tudi najlepše pokrajine človekove notranjosti. Slišali bomo glasbo, ki se spominja brezskrbnosti, ki jo pripisujemo preteklosti (kot to počne Schnittke v Suiti v starem slogu in Sonati za violončelo). Pärtova klavirska miniatura bo meditativni oddih, ki nas bo pripravil na pretresljivo Weinbergovo glasbo. V njej prepoznamo skladateljevo težko izkušnjo druge svetovne vojne in up, da tudi v najtežjih časih nismo sami.

Vstopnice: 15 € (spletni nakup) / upokojenci 12 € / študenti, invalidi 7,50 €.

Ob nakupu kompleta z vstopnico koncerta Tomorrow trio (cikel Jazz v Narodnem domu) prejmete 50% popust na obe vstopnici.

Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava