Skip to main content

Lucie Leguay

Lucie Leguay je bila leta 2021 imenovana za asistentko dirigenta Mikka Francka pri Filharmoničnem orkestru Francoskega radia. Leta 2019 je postala asistentka dirigenta pri orkestrih Ensemble Intercontemporain (Pariz), Narodnem orkestru Pariza, Narodnem orkestru iz Lilla in pri Orkestru Picardie (Amiens). Je nagrajenka več mednarodnih tekmovanj, denimo prvega tekmovanja za mlade dirigente v Filharmoniji v Parizu (2018), leta 2016 pa je prejela nagrado Firenškega komornega orkestra na finalu mednarodnega tekmovanja za dirigiranje v Empoliju (Italija).

Leta 2019 je bila izbrana za dirigentko asistentko na Festivalu Verbier, kjer je sodelovala z dirigenti, kot so Valerij Gergiev, Lahav Shani, Gabor Takacs-Nagy, Manfred Honeck in Fabio Luisi. Od leta 2018 redno sodeluje z Petrom Eötvösom v Budimpešti, in sicer pri mojstrskih tečajih za sodobni koncertni repertoar.

Lucie Leguay pritegne širok repertoar, ki sega od opere do sodobne in simfonične glasbe. V jedru njene interpretacije je zvesto podajanje notnega zapisa, veščina, ki jo je poglabljala v sodelovanju s pomembnimi sodobnimi skladatelji, kot so Heinz Holliger, Kaija Saariaho, Francesco Filidei, Philippe Schoeller in Camille Pépin.

Redno nastopa v Franciji in tujini z različnimi orkestri in opernimi hišami, kot so Filharmonični orkester Francoskega radia, Filharmonični orkester iz Strasbourga, Orkester Koncertne hiše iz Berlina, Ensemble Intercontemporain, Narodna opera iz Bordeauxa, Narodni orkester in opera iz Lilla, Les Siècles, Ensemble Modern in Komorni orkester iz Ženeve, če omenimo nekatere.

Leta 2014 je ustanovila Komorni orkester Lilla, ki želi glasbo napraviti dostopno za vse, zato organizira nastope na lokacijah, kjer se klasičnih glasbenikov praviloma ne pričakuje.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava