Skip to main content

Kristina Golob

Kristina Golob se je šolala v Velenju, na Akademiji za glasbo v Ljubljani in na Akademiji Franza Liszta v Budimpešti, poleg tega pa se je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri mednarodno priznanih profesorjih. Prejela je več srebrnih in zlatih plaket, prvih nagrad, priznanj za najboljše interpretacije na državnih in mednarodnih tekmovanjih (Slovenija, Italija, Srbija) in študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Predstavila se je na mnogih nastopih in koncertih po Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Italiji, na Madžarskem, Poljskem idr. Kot solistka je nastopila z Orkestrom Slovenske filharmonije in s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor.

Solistično in komorno se je predstavila v okviru ciklov Glasbene mladine ljubljanske, Festivala Lent, cikla Hugo Wolf za mlade in projektov EPTE. Veliko se posveča komorni glasbi, kot pianistka pa je projektno sodelovala pri otroški operi Hobit v produkciji Akademije za glasbo Ljubljana, v operi Tesla Slavka Avsenika ml. ter baletni predstavi Svatba Igorja Stravinskega za zbor, tolkala in štiri klavirje v izvedbi SNG Maribor.

Leta 2017 je bila uradna korepetitorka mednarodnega violinističnega tekmovanja Oskar Rieding. Od leta 2019 je zaposlena kot korepetitorka in profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava