Skip to main content

Ana Pepelnik

Prva pesniška zbirka Ena od varijant kako ravnati s skrivnostjo pesnice in prevajalke Ane Pepelnik je izšla leta 2007 pri založbi LUD Literatura in je bila nominirana za nagrado pesniškega prvenca. Dve leti kasneje je pri isti založbi izšel njen Utrip oranžnih luči na semaforjih in leta 2013 Cela večnost. Leta 2015 je pri založbi Šerpa izšla njena četrta pesniška zbirka Pod vtisom, leta 2017 peta zbirka z naslovom Tehno (nominacija za Jenkovo in Veronikino nagrado) in leta 2021 zbirka Treš (nominacija za Veronikino nagrado). Pri založbi LUD Literatura je leta 2023 izšla njena sedma pesniška zbirka, ki ima naslov to se ne pove.

Prevaja poezijo ameriške mlajše in ne več tako mlade pesniške generacije (Joshua Beckman, Matthew Zapruder, Matthew Rohrer, Noelle Kocot, Jennifer Clement, Sylvia Plath, James Tate, James Schuyler, Elizabeth Bishop, Wallace Stevens in Walt Whitman). V ZDA je izšel njen prevod (skupaj z Rohrerjem) knjige Koža Toneta Škrjanca.

Kot pesnica je sodelovala pri mednarodnem projektu Metropoetica (pod mentorstvom waleške pesnice Zoë Skoulding), kot govorka pri impro triu CPG Impro, v obeh teh vlogah pa pri projektu Poetrix, ki je zvočni izdelek glasbenika in zvočnega ustvarjalca Jake Bergerja – Brgsa.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava