Skip to main content

Iz ritma? Ja, prosim!

Čudovito ritmično tiktakanje človeškega srca se prične približno tri tedne po spočetju. V tem obdobju srce zarodka utripa v ritmu materinega srca. Kar lepo pojasni, zakaj je srce Simona Trpčeskega utripalo v ritmu makedonske glasbe še preden je sploh prišel na svet. Dokazano je tudi, da ima prav glasba velik vpliv na ritem srca. Hitra in poudarjeno ritmična pospeši utrip, počasna in nežna pa ga upočasni. In ker vemo, da so srčika makedonske glasbe prav ritem, sinkope, osupljivo zapleteni, vendar prefinjeni ritmični vzorci, polni nepričakovanih preobratov in ostrih rezov, lahko mirno zapišemo, da je Simonovo srce zagotovo v odlični kondiciji.  

Tudi zato je njegov srčni projekt Makedonissimo tako polnokrven, nabit z emocijami in poln življenja, da ga je eden izmed kritikov opisal kot »eletrizirajoč zgodnjejutranji jazzovski jam-session«. Vsi smo ga že kdaj doživeli. Tak hipen, enkraten in neponovljiv glasbeni čudež, ki te kljub dolgi noči, prebiti v zadimljenem klubu, v trenutku popolnoma prebudi, naježi kožo, napolni z energijo in se za vselej zapiše v spomin – in srce.

Prav to nas čaka v soboto: magnetizem čiste energije, globokih emocij in dih jemajoče virtuoznosti ter ritmične pasaže, ki nas bodo, uspavane od enakomernega dum-duma zahodne glasbe, zagotovo hitro ujele na »napačni nogi«, nas prebudile in spomnile, kako dobro je tu in tam izstopiti iz ritma.

Človek se počuti tako zelo živega!

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava