Skip to main content

»Tako lepo je bilo, da mi je šlo kar na jok.«

Dobiti takšen komentar iz občinstva je največ, kar si lahko želimo. Te besede so vse, za čimer stremimo, so tisto, zaradi česar počnemo, kar počnemo. Izmuzljivi, a nepozabni trenutki, ko se lepota glasbe dotakne src.

Ne le glasba, umetnost nasploh je ustvarjena prav zanje. In zaradi njih vsi, ki delamo in ustvarjamo v njeni službi, čutimo zadovoljstvo. Izpolnitev. Smisel. Zgoraj podana izjava je naša največja nagrada. Resda zgolj besede, a za nas vredne več kot kar koli drugega. In če vam zaupamo, da jih je izrekla deklica, ki je doživela svoj prvi koncert klasične glasbe? Postanejo neprecenljive! Prav to se je zgodilo. Na našem koncertu za dojenčke in malčke je dekletce dvignilo roko in omenjeno izjavo namenilo solistki Niki Gorič. Kakšen pogum, kako iskrena izpoved ljubezni do klasične glasbe. In kako čudovit dokaz njene moči.

Oboje je natanko to, za čimer stremimo vsi, ki bodisi prirejamo bodisi obiskujemo koncerte. Tisti občutek svobode, ko si dovolimo vsaj za hip podreti zidove, ki nas ščitijo pred svetom, odpreti srca in se na vrat na nos zaljubiti v glasbo. Prvič ali vnovič. Ta deklica je to storila. In zato je Festival Maribor vredno ustvarjati že zgolj in samo zanjo.

Zato ga bomo ustvarjali še naprej. S takšnim občinstvom in izjemnimi glasbeniki – starimi in novimi prijatelji z vseh koncev sveta, ki jim ni težko v svojih natrpanih urnikih odščipniti dovolj časa za nastope v Mariboru – je prihodnost Festivala Maribor še svetlejša kot rumena barva, po kateri ga prepoznavate.

Zato ostanimo v stiku, sledite našim objavam in oprezajte za novimi rumenimi plakati, ki bodo prinesli nov datum, nova imena in nove vznemirljive programe. Že danes vas prisrčno vabimo na Festival Maribor 2023, k novi priložnosti, da se zaljubimo v klasično glasbo in ji dovolimo, da nas osupne, povzdigne in ustvari nove nepozabne trenutke, zaradi katerih so naša srca izpolnjena in življenja bogatejša.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava