Skip to main content

Pričevalka poguma

Ranljivost. Morda najbolj pristen, surov in nezaščiten obraz našega jaza, naših omejitev, strahov in negotovosti. Nehote jo dojemamo kot znak nemoči in šibkosti, a je v resnici vse prej kot to.

Šele ko si dovolimo biti ranljivi, se lahko dokopljemo do pravih globin svoje biti, do novih vpogledov v svoj notranji svet, ki razkrijejo naše resnične vrednote, želje, stremljenja. Drzniti si preko meja varnega in poznanega je edina pot do rasti, pristnega jaza, avtentične biti. Biti in bivati kar si pa je moč.

Pristnost in avtentičnost je tudi najboljši opis enega najbolj vznemirljivih orkestrov ta hip, No Borders Orchestra, prodornih mladih glasbenikov, ki kot vihar osvajajo evropske koncertne odre. Njihova moč se skriva v njihovi drznosti. V pogumu, da vselej znova naredijo korak v neznano, da postavljajo vprašanja, tudi tista neprijetna, in se v iskanju odgovorov razdajajo in razgaljajo do konca. S prstom čvrsto na pulzu časa razkrivajo preteklost in preizprašujejo sedanjost v svojem neutrudnem iskanju lepote in – resnice.

Pridružite se iskanju. Razkrivali bomo lepoto in sporočila nekaterih kanoničnih, najbolj priljubljenih pa tudi najbolj radikalnih mojstrovin klasične glasbe, kjer sleherna nota izpričuje skladateljev pogum za ranljivost in nam jo ponudi kot katalizator rasti.

Sprejmite jo. Lastite si jo. Dovolite ji rasti. In rasli boste z njo. 


Piše: Maja Pirš

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava