Skip to main content

Odklopite se! In postanite član družine.

Marsikdo ve, da so sanje vsakega trobentarja z Balkana postati zmagovalec Guče. Najznamenitejši trobentarski festival na svetu, sloviti Dragučevski sabor trubača v tej srbski vasici, ki jo svet pozna prav po »zlatih« trobentarjih, že vse od šestdesetih velja za nesporno meko pihalskih in trobilskih virtuozov.

Leta 2011 je tam zmagal Džambo Aguševi Orchestra. Kaj zmagal, obnorel je tako žirijo kot poslušalce. Leto kasneje je zlahka pometel s konkurenco še na tekmovanju pihalnih orkestrov v Pehčevu. Sledila je prošnja, naj ne tekmujejo več, saj so že pobrali vse možne nagrade in priznanja. Naj dajo možnost še komu drugemu. Ni jim torej preostalo drugega, kot da svoj pogled usmerijo čez meje Balkana.

Sledil je zmagovit svetovni osvajalski pohod, ki se ga ne bi sramoval niti Aleksander Veliki. Po tem, ko so na festivalu Historico v mehiški prestolnici obnoreli 35.000 poslušalcev ter poskrbeli za senzacijo na uglednem WOMAXU, odmevno in uspešno gostujejo po vsej Evropi. Doslej so med drugim osvojili Veliko Britanijo, Norveško, Dansko, Belgijo, Nemčijo, Avstrijo, Italijo, Španijo, Poljsko, Romunijo in Češko, »klonile« pa so tudi Združene države Amerike, kjer so navdušili v Los Angelesu in San Franciscu.  

Eksplozivna, kot živo srebro nemirna in silno vnetljiva mešanica balkanske glasbe, jazza, funka in celo filmskih melodij se je izkazala za zmagovit recept. Skupaj z zapisano muzikalnostjo v genih, nadgrajeno z elektrizirajočo energijo in vrtoglavo virtuoznimi improvizacijami, ustvarja unikatno glasbeno govorico, ki jo razumejo poslušalci po vsem svetu, ne glede na kulturno ali nacionalno pripadnost, glasbeno znanje ter preference.

Tako so makedonski glasbeni ambasadorji uspešno ustvarili velikansko, srečno (in plešočo) svetovno družino. Pridružite se ji. Sprejeli vas bodo z odprtimi rokami. In glavami. In srci.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava