Skip to main content

Kralja glasbene komedije

Decembra se v Mariboru obeta koncertno doživetje, pri katerem bodo poslušalci le stežka ostali na svojih sedežih, po dvorani pa bo odmeval glasen smeh. Nekoliko nenavaden prizor za koncert klasične glasbe, a nič neobičajnega, ko sta na odru violinist Aleksej Igudseman in pianist Hyung-ki Joo.

Njuni skeči, podprti z glasbeno virtuoznostjo, predstavijo Mozarta, Beethovna in druge velike skladatelje v povsem novi luči in dokažejo, da je klasična glasba vse prej kot dolgočasna resna glasba. Igudesman & Joo sta humor, ki spominja na legendarnega Viktorja Borgea, Monty Pythonovce in South Park, uspešno prenesla v enaindvajseto stoletje in danes upravičeno veljata za prvi imeni glasbene komedije na svetu.

S svojim šarmom sta osvojila zvezdnike klasične glasbe, kot so Vasilij Petrenko, Gidon Kremer, Janine Jansen, Julian Rachlin in Yuja Wang. Ob nastopanju po vsem svetu pišeta glasbo po naročilu najuglednejših orkestrov (Newyorška filharmonija, Dunajski simfoniki, Orkester Tonhalle Zürich ...), med petdesetimi zgoščenkami, posnetimi za ugledne založbe, pa je tudi uspešnica Glasbeni kritik z Johnom Malkovichem – z istoimensko predstavo so vsi trije lani navdušili tudi na Festivalu Ljubljana. Ob tem 45 milijonov spletnih ogledov njunih videoposnetkov potrjuje, da sta osvojila tudi mlado generacijo in tako ne čudi, da so njuni nastopi in turneje po vsem svetu razprodani že mesece vnaprej.

V prazničnem času k nam prihajata s svojo aktualno božično obarvano uspešnico A Little Silent Night Music. Ja, prav ste uganili: Sveta noč sreča Mozarta. In, kot je pri tandemu Igudesman & Joo pravilo, še marsikoga in marsikaj drugega! Haydn sreča hiphop, Mozart borilne veščine … Gledalci pa salve smeha. Čaka nas torej viharna in virtuozna predstava, ki bo navdušila tako poznavalce klasične glasbe kot tudi vse, ki si pred iztekom leta želijo smeha in vrhunske zabave.

Vstopnice so že v prodaji. Abonentom Orkestrskega in Komornega cikla nudimo ugodnost: do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 5. decembra lahko kupite vstopnice po posebni, ugodnejši ceni (velja za eno vstopnico ob predložitvi veljavne abonentske kartice). Za nakup vstopnic s popustom se oglasite v naši Informacijski pisarni.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava