Skip to main content

Hvala!

Zastor je padel, mi pa že snujemo prihodnja glasbena doživetja.

Hvala!

Festival Maribor 2023 je za nami. Kako čudovito se je iztekel! Koncert z uglednim Ensemble Modern, to slavje sodobne slovenske glasbe, poezije, skladateljev in pesnikov, ni bil le zaključek, temveč vrhunec letošnjega festivala.

Medtem, ko nam v spominu še odzvanjajo zadnje note, se s hvaležnostjo oziramo na festivalske dneve – podarili so nam nepozabne trenutke glasbe, besed, ustvarjalnosti, skupnih doživetij.

Na prvem mestu izrekamo iskreno zahvalo našim vrhunskim ustvarjalcem: glasbenikom, skladateljem, pesnikom, igralcem … Vaša izjemnost, virtuoznost in strast so glasbi vdahnili življenje. Polnokrvno in pristno, nabito s čustvi in polno lepote, ki je začarala obiskovalce. Zaradi vaše predanosti umetniškemu ustvarjanju je Festival Maribor dosegel nove višave.

Z enako hvaležnostjo se zahvaljujemo tudi obiskovalcem, našemu zvestemu občinstvu. Vaš obisk, podpora in navdušenje poganjajo festivalsko srce. Iskrena hvala za navdušene aplavze, stoječe ovacije in podporo. Zaradi vas se trudimo, da bi bili vsako leto še boljši!

Velika zahvala gre tudi festivalski ekipi in vsem v Narodnem domu Maribor, SNG Maribor, Lutkovnem gledališču Maribor in Društvu Hiša!, ki ste pripomogli k uspehu letošnjega jesenskega glasbenega slavja.

Zastor je padel, mi pa že snujemo prihodnja glasbena doživetja. Festival Maribor se vrača septembra 2024 z novimi sporedi in novimi gosti, a istim predanim iskanjem najosupljivejšega daru življenja – lepote. Dokler se ponovno ne snidemo, le ta želja: uživajte v dobri glasbi! Je kompas, ki zanesljivo kaže pravo pot do nje.


Piše: Maja Pirš

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava