Skip to main content

Adriana Magdovski

Adriana Magdovski je mariborska pianistka in glasbena pedagoginja (redna profesorica), ki poleg koncertiranja in poučevanja na Pedagoški fakulteti v Mariboru namenja posebno pozornost približevanju klasične glasbe mlademu občinstvu.

Za njen umetniški razvoj je bilo pomembno srečanje s flavtistko Ireno Grafenauer na Glasbenem septembru v Mariboru, ki se je nadaljevalo s konzultacijami iz komorne igre na Mozarteumu v Salzburgu. Kot komorna glasbenica sodeluje z umetniki, kot so Branimir Slokar, Stanko Arnold, Irena Grafenauer in Bernarda Bobro.

Je dobitnica nagrade Martha Debelli, ki jo svojim najboljšim študentom podeljuje graška univerza. Je tudi nagrajenka mednarodnega tekmovanja Gina Bachauer International Junior Piano Competition v Salt Lake Cityju (ZDA) ter prejemnica mednarodne štipendije Soroptimist International Amsterdam. Prejela je Gallusovo nagrado, ki jo v povezavi s Slovensko filharmonijo podeljujejo v oddaji Opus na RTV Slovenija.

Maja 2016 in 2017 je bila asistentka prof. Norme Fisher na londonskem Royal College of Music.

Leta 2016 smo z Adriano Magdovski priredili prvi koncert za dojenčke, ki je bil zelo lepo sprejet, v naslednjih letih pa so sledili še izredno priljubljeni koncerti za družine z otroki.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava