Skip to main content

Vrača se! In mi ne bi mogli biti srečnejši.

»Simon je tudi sam izjemen solist, zelo individualen. Prav ta individualnost me navdihuje. Duet klavirja in violine je kot ples moškega in ženske. Violina ima žensko vlogo, klavir vodi. Brez odličnega partnerstva ni mogoče poustvariti vsega, kar narekuje partitura. S svojim globokim razumevanjem glasbe in iskreno čustvenostjo Simon omogoča prav to. In zato je tako čislan. Kot partner in kot solist.« 

Tako je v nedavnem intervjuju Simona Trpčeskega, rezidenčnega glasbenika Festivala Maribor, opisal Maksim Vengerov. Makedonski pianist se na Festival Maribor vrača po obsežni turneji, na kateri sta z ruskim zvezdnikom navduševala tako kritike kot obiskovalce, pregovorno izbirčno občinstvo v razprodani londonski dvorani Barbican pa ju je z odra pospremilo s stoječimi ovacijami.

Popolnoma razumemo. Glasbenik, ki slovi po svoji izjemni virtuoznosti in globoki ekspresivnosti, okronanima z edinstveno karizmo, je lani tako rekoč naelektril festivalsko vzdušje. Polni vznemirljivega pričakovanja, se tudi letos veselimo vnovičnega iskrenja. Dobrodošel nazaj, Simon!

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava