Skip to main content

S pozitivno noto!

Drži, časi niso rožnati. Zato so darovi, ki jih prejemamo na slehernem koncertu letošnjega Festivala Maribor še toliko bolj dragoceni. Govorimo seveda o glasbenih darovih, mojstrskih interpretacijah kanonskih del in nepozabnih odkritjih nove glasbe. A to še ni vse. Brbotajoča, elektrizirajoča energija, ki se širi tako z odra kot iz avditorija, je še več kot dar. Je zaklad! Blagodejna toplina novo stkanih povezav in prijateljstev napolni srca ter nahrani duše. Glasni vzkliki navdušenja in zahvale, ovacije, ki trajajo in trajajo, ter odlični kritiški odzivi so tonik, ki poživlja telo in um.

Ni dvoma: Festival Maribor 2021 ni zgolj drugačen, ampak prav poseben. Mogoče tudi zato, ker smo si tako zelo želeli nazaj v koncertne dvorane, nazaj v »normalnost«? Gotovo. Vendar bolj kot zaradi tega je festival poseben zaradi skupnega zavedanja, da smo priča zelo dragocenim in zelo redkim trenutkom skrivnostne, nerazložljive alkimije, ki iz festivalskih sestavin glasbe, umetnikov in občinstva ustvarja eno. Čisto zlato.

Naš zadnji koncert z novim vrhunskim glasbenim izborom, v katerem ne manjka vznemirljive sodobne glasbe in uspešnic priljubljenih skladateljev, ki jih poznamo tudi s filmskih platen, poziva k premisleku o »normalnosti«, v kakršno se želimo vrniti. Lotili se ga bomo s pozitivno noto in optimizmom. Kajti, dokler so na svetu dobri ljudje, ki so se pripravljeni povezovati, si deliti darove in ljubiti glasbo, sočloveka ali naš skupni planet, obstaja upanje. In z njim vrnitev v nov, boljši svet!

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava