Skip to main content

Popoln par. In vroč!

Transilvanski državni filharmonični orkester, redni gost koncertnih dvoran in festivalov po vsej Evropi, se lahko pohvali s skoraj sedmimi desetletji tradicije in z najobsežnejšo diskografijo med romunskimi orkestri.

Orkestrov mariborski debi bo potekal pod vodstvom njegovega stalnega dirigenta, Gabriela Bebeşelee, ki so mu taktirko zaupali pri rosnih dvaintridesetih letih. Eden najzanimivejših dirigentov mlajše generacije nas je že lani navdušil s poglobljenimi interpretacijami, karizmo in temperamentom, ki spominja na ognjemet. Ognjevit temperament je tudi prepoznavni znak orkestra, ki slovi po izjemnih interpretacijah tako dobro znanih kot tudi novoodkritih mojstrovin romunskih skladateljev.

Popoln par torej! Če k temu dodamo drznost v iskanju novih izzivov in pogum za stopanje po manj uhojenih glasbenih poteh (orkester je bil celo na turneji z rockovsko zasedbo Deep Purple), se nakaže še ena popolna kombinacija – s Festivalom Maribor! Orkester, ki si upa razmišljati drugače in ima dovolj poguma za nekonvencionalne projekte, ter festival, ki slovi po drzni radovednosti, pogumu za soočanje različnih žanrov in obdobij, razuma in čustev, idej in izzivov ter težnji po intenzivnih glasbenih izkušnjah. Popoln par!

Pa ne le popoln, tudi vroč! Kar bodo zagotovo začutili tudi naši obiskovalci. Ob tolikšnem iskrenju večer kar ne bo mogel miniti brez plamenov. Tistih, ki vnamejo srca in dlani.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava