Skip to main content

Občutljiva raziskovalka človeške duše

Povezovanje mednarodno uveljavljenih umetnikov, da izmenjajo svoje umetniške vizije in ustvarjalnost, je gotovo ena najbolj vznemirljivih stalnic Festivala Maribor. Tega se ne veselijo le poslušalci, ampak tudi izvajalci, ki vsako leto z vznemirjenjem in navdušenjem stopajo na še neprehojene poti skupnega muziciranja ter spletajo Nova prijateljstva.

»Navdušujejo me umetniki, njihove zgodbe in medsebojni odnosi. Ne glede na čas in okolje, v katerem so živeli, so v svojih delih tako živi in neposredni, da si skoraj lahko predstavljamo, kako so doživljali in preživljali svoj čas. Izbrala sem program, ki govori o glasbenih, osebnih in tudi intimnih odnosih in prijateljstvih. Prav vsi skladatelji so na neki način drug z drugim povezani. Če ne prek glasbe in odnosov, pa prek poezije.«

Tako je Nika Gorič povzela del koncertnega programa, ki mu bomo prisluhnili 21. septembra. Njene besede odlično opišejo tudi srž sodelovanja naše karizmatične sopranistke z enim najbolj cenjenih pianistov ta hip, Simonom Trpčeskim. Oba poznamo kot subtilna in globoko čustvena umetnika, zato lahko zatrdimo, da njun prvi skupni nastop ne obeta zgolj vrhunskih interpretacij, ampak tudi pretanjen vpogled v človeško dušo.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava