Skip to main content

Naj se iskri!

Tukaj je. Otvoritveni koncert Festivala Maribor 2021. Z briljantnim makedonskim pianistom Simonom Trpčeskim, letošnjim rezidenčnim umetnikom, smo se pri ustvarjanju inovativnih in bogato prepletenih sporedov, ki ne ponujajo zgolj odlične glasbe, temveč izzovejo naše sive celice in nas pospremijo na dogodivščino, ozrli na Balkan.

Kulturna raznolikost in bogata glasbena dediščina tega prostora sta se izkazali za pravo pravcato Aladinovo jamo, osupljivo zakladnico, polno bleščečih draguljev, ki so samo čakali, da jih prinesemo na svetlo. Elektrizirajoča mešanica vzhodnih in zahodnih kulturnih ter glasbenih vplivov bo zaznamovala že uvodni festivalski večer, ki prinaša glasbo Kogoja, Liszta, Kodályja in Enescuja. To bo koncert, poln energije in zanosa, virtuoznosti in spontanosti, velikih gest in še večjih emocij – pravi ognjemet.

Boljše uverture v Festival Maribor 2021, praznik dobre glasbe, si ne bi mogli želeti. Pridružite se nam na slavju, praznujmo skupaj. Tudi v teh nič kaj prijetnih časih nas namreč obkroža toliko lepih reči, ki jih je vredno slaviti. Glasba, druženje, prijateljstvo, ljubezen, ustvarjalnost – življenje!   

Kot vselej je Festival Maribor praznik za vsakogar, za vse generacije in okuse. Ne spreglejte naših koncertov za malčke, otroke in družine. Za vse, ki potrebujete popoln odklop in odlično poživilo, ki učinkuje vsaj tako kot močna turška kava, pa je tukaj Džambo Aguševi Orchestra.

Bodo frčale iskre? Pa še kako!    

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava