Skip to main content

Hvala!

V življenju so trenutki, ki se za vselej zapišejo v spomin. Drobci vznesenosti, prebliski popolne in globoke sreče, ki nastanejo, ko presežemo tukaj in zdaj in stopimo v stik z brezmejnostjo vesolja, kolektivno zavestjo, višjim jazom. To so trenutki, ko smo eno s svetom okoli nas, ko končno občutimo tisto izmuzljivo potešitev, skrito v sicer tako zelo preprosti ugotovitvi: življenje je lepo.

S prav takšnimi trenutki nas je Festival Maribor 2021 bogato obdaril. Mogočna otvoritev z Lisztovim koncertom, mistična in elektrizirajoča izkušnja Makedonissima, mojstrska prepletenost starega in novega v glasbeni tapiseriji Simon Trpčeski in prijatelji, globoka izkušnja vrhunskosti v Vam je še všeč Brahms? in klic k prebuditvi ob Ni vrnitve v normalnost. Pa seveda igrive glasbene pokušine za najmlajše in za družine ter od vsega običajnega odklopljen žur z orkestrom Džambo Aguševi Orchestra. Kakšno razkošje, kakšno bogastvo! Nepozabno.

Vsega tega seveda ne bi bilo brez naših cenjenih gostov, njihove umetniške širine, srčne strasti in glasbene odličnosti. Najprej moramo seveda izpostaviti našega rezidenčnega umetnika Simona Trpčeskega, ki je s svojimi mojstrskimi izvedbami, neverjetno umetniško poglobljenostjo in širino, pa tudi s svojo odprtostjo, iskrenostjo ter srčnostjo, Festivalu Maribor 2021 vtisnil edinstven pečat ter ga spremenil v resnični praznik glasbe in življenja. Iz srca hvala, dragi Simon!

Hvala tudi Gabrielu Bebeşelei, Aleksandru Somovu, Hidanu Mamudovu, Aleksandru Krapovskem, Sorinu Spasinoviciju, Vlatku Nuševu, Adriani Magdovski, tolkalskemu ansamblu StoP in Jeri H. Petriček, orkestru No Borders Orchestra s Premilom Petrovićem in Vladimirjem Kostovim, Simfoničnemu orkestru SNG Maribor, orkestru Džambo Aguševi Orchestra, festivalu Druga godba in SNG Maribor. Čarovnijo ste spreminjali v resničnost.

Zaključimo pa z besedami, ki jih je v spletnem komentarju zapisala naša redna obiskovalka: »Eden tistih festivalov, ki jih bom za vedno nosila v srcu!« Dodala je še emotikon srčka in ognja.

Srce in ogenj? Popolnoma se strinjamo. Hvala!

Se vidimo v 2022.

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava