Skip to main content

Drugačna glasba? Druga glasba? Na vse sije isto sonce!

S svojimi inovativnimi programi, ki drzno stopajo na še neshojene poti klasičnoglasbenih pokrajin, Festival Maribor prav gotovo sodi med »drugačne«. Ko smo se za sodelovanje dogovorili z Bogdanom Benigarjem, očetom Druge godbe, smo bili seveda navdušeni. Druga godba je še eden uveljavljen slovenski glasbeni festival, ki se ne boji biti drugačen in že šestintrideset let ponosno raziskuje glasbena izročila z vseh celin našega planeta. Na svojih odrih redno gosti svetovno uveljavljena imena etno glasbe, uspešno odkriva bodoče zvezdnike in slovenskemu občinstvu odmevno predstavlja nove glasbene žanre.

»Povezovanje Festivala Druga godba in Festivala Maribor je še ena pomembna nadgradnja v sodelovanju med različnimi festivali, različnimi tipi kulturnih organizacij in tudi različnimi mesti, v tem primeru dveh največjih mest v Sloveniji. Veseli nas, da smo tokrat naredili še en korak naprej ter presegli vnaprej določene žanrske oblike, ki v glasbeni ponudbi tega stoletja v resnici ne obstajajo več. Veliko bolj pomembna je vsebina, vezana na socialno vključevanje ali geografski vpogled v kulturno dogajanje neke regije ali države. 

Skupna zgodba Druge godbe in Festivala Maribor je eno samo sonce, tako, kot žari na zastavi Republike Severne Makedonije. Naj nas to skupno sonce vse skupaj popelje na Festival Maribor, tudi in še posebej, ko se bomo družili z enim izmed najboljših pihalnih orkestrov na planetu, orkestrom Džambo Aguševi.«

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava