Skip to main content

Zala Frangež

Zala Frangež se je glasbeno začela izobraževati na Glasbeni in baletni šoli Slovenska Bistrica in nadaljevala na Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška ter Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, in sicer pod mentorstvom prof. Zorice Todorovič. Pri tej je kasneje nadaljevala izobraževanje na srednji stopnji, hkrati pa je začela s predakademskim študijem na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu pri prof. Idi Bieler. Trenutno se šola pod vodstvom prof. Anke Schittenhelm.

Poleg tega se dodatno izobražuje na seminarjih ter mojstrskih tečajih, med drugim pod vodstvom priznanih profesorjev in violinistov, kot so Igor Ozim, Wonji Kim Ozim, Tanja Becker-Bender, Evgenija Ephstein, Leonid Sorokow, Harald Herzl idr. Z  velikimi uspehi se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj, kot so TEMSIG, Mednarodno glasbeno tekmovanje Ars Nova v Trstu (dvakrat srebrna nagrada), Concorso Musicale Giovanni musicisti (srebrna nagrada), Concorso musicale Internazionale Citta di Palmanova (zlata nagrada in absolutna zlata nagrada), Mednarodno glasbeno tekmovanje v Beogradu (zlata nagrada) itd.

Kot solistka je s Koncertom za dve violini v d-molu, BWV 1034 J. S. Bacha nastopila v Kazinski dvorani SNG Maribor. Kot orkestrska glasbenica je sodelovala pri različnih projektih, med drugim v Deželnem mladinskem simfoničnem orkestru Štajerske v Avstriji in s SNG Maribor.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava