Skip to main content

Thomas Gansch

Thomas Gansch se je rodil v St. Pöltnu in odraščal v Melku na Donavi, kjer se je učil igranja trobente od očeta, Johanna Ganscha. Pri petnajstih letih je odšel na Dunaj, kjer je študiral trobento na Univerzi za glasbo in uprizarjajočo umetnost. Med študijem je leta 1992 skupaj s sošolci ustanovil skupino Mnozil Brass. Po šestih letih klasične glasbe je Gansch leta 1997 zaključil študij in se posvetil svoji veliki ljubezni, jazzu. V letih 1998–2006 je igral v legendarni zasedbi Vienna Art Orchestra, kar še vedno opisuje kot svoje prave študentske dni. Sodeluje s številnimi glasbeniki z vsega sveta in je nastopal v skoraj 50 državah. Piše tudi glasbo za različne ansamble.

Thomas Gansch ni le eden najbolj vsestranskih trobentačev svoje generacije, je tudi vedno pripravljen zabavati, pri čemer je nagajiv, a ne da bi izgubil iz vida svojega centra, glasbe.

Njegovi lastni projekti so Mnozil Brass, Wieder, Gansch & Paul, Alpen&Glühen, Schlagertherapie, Gansch & Breinschmid, Supergroup, Gansch & Roses idr. Poleg tega je igral s Patti Smith, Bobom Brookmeyerjem, Vienna Art Orchestrom, Donom Menzom, Jerryjem Heyem Hornsom, Wyntonom Marsalisom, Ansamblom Janoska, dvojcem Igudesman & Joo, Kurtom Ostbahnom, Salonskim orkestrom Alhambra, Ansamblom Pro Brass, Alegre Correa in mnogimi drugimi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava