Skip to main content

Irena Kavčič

Irena Kavčič je solo flavtistka Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

Kot solistka ali solo flavtistka sodeluje z orkestri, kot so Komorni orkester iz Mantove, orkester Leonore, Spira Mirabilis, Maggio Musicale Fiorentino, Simfonija Aarhus, Haydnova filharmonija, Orkester Gledališča Olimpico in Simfonični orkester Aalborg.

Gostuje na številnih festivalih in v prestižnih dvoranah, vključno z milansko Scalo, dunajsko Koncertno hišo in Glasbenim združenjem, Narodnim avditorijem v Madridu in Palačo glasbe v Barceloni. Sodeluje z glasbeniki, kot so Alexander in Tommaso Lonquich, Pekka Kuusisto, Claudio Martínez Mehner, Niels Monkemeyer in Anneleen Lenaerts, in s Kvartetom Zaïde.

Poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, in sicer v razredu prof. Karoline Šantl Zupan, pri kateri je tudi diplomirala. Izpopolnjevala se je pri Jacquesu Zoonu na Višji šoli za glasbo kraljice Sofije in na Mednarodnem inštitutu za komorno glasbo v Madridu.

Kot solistka in članica različnih komornih sestavov je dobitnica številnih najvišjih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava