Skip to main content

Ariel Vei Atanasovski

Violončelist Ariel Vei Atanasovski (Maribor, 2002) je leta 2021 uspešno zaključil izobraževanje na zasebni univerzi za glasbo Gustava Mahlerja v Celovcu (pri prof. Igorju Mitroviču) in na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor (pri prof. Nikolaju Sajku), kjer je prejel tudi Klasinčevo nagrado za zelo uspešne in nadarjene dijake. Trenutno študira na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu pri prof. Johannesu Krebsu. 

Že od mladih nog deluje na  različnih glasbenih področjih in se lahko pohvali s številnimi tekmovalnimi uspehi, denimo na državnem tekmovanju TEMSIG leta 2021 in 2018, na tekmovanju Euritmia Povoletto 2018 je prejel prvo nagrado, s klavirskim triom Libero zlato plaketo in tretjo nagrado na državnem tekmovanju TEMSIG 2020 ter s klavirskim triom Aeternum prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Svirel 2018.

Koncertne uspehe in zavzetost je dodatno izkazal z nastopom kot solist s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor na državni proslavi, posvečeni Rudolfu Maistru, in s solističnimi nastopi s simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Kot član triov Aeternum in Libero je nastopil na več koncertih v Sloveniji in Srbiji, v Narodnem domu Maribor, v SNG Drami Ljubljana in Linhartovi  dvorani Cankarjevega doma pa se je predstavil kot solist v ansamblu očeta Vaska Atanasovskega.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava