Skip to main content

Zmenek z asoma

Gansch & Breinschmid
Thomas Gansch, trobenta, glas
Georg Breinschmid, kontrabas, glas

Dvorana generala Maistra, Narodni dom Maribor

Izbor najboljšega iz repertoarja dua

Kdo bi se spustil v kaj takega? Duo trobente in kontrabasa. Ccc … To resnično nakazuje na zasilno rešitev dveh glasbenikov, ki obsedita v puščavi, želita muzicirati, a ne najdeta nikogar drugega kot prvi kontrabasista in drugi trobentača. Vendar je pravzaprav nasprotno res. Ta dva genialna instrumentalista sta se našla v velikanskem bazenu vrhunskih glasbenikov Srednje Evrope in na srčno in razumsko osvežujoč način uresničujeta nemogoče: kontrabas in trobenta v duu.

Ko dodamo še njuna glasova, v kontrabas integrirane bobne, malo žvižganja, telo kot tolkalo in krilni rog, smo že pri triu ali kvartetu. Ta avanturista komajda zajamemo z besedami, saj hitro presežeta meje vsakega opisa. In kako zveni glasba v svetu Breina in Ganscha? Groova, eksplodira, crklja se in šali, brenči, sopiha in swinga intergalaktično med zvezdo jazza in planetom Dunaj, da kar ni konca uživanciji. Bumčakabumtrara.

Vstopnice:  19 € / upokojenci 15,20 € / študenti, dijaki, invalidi 9,50 € / otroci 5 €

Pričetek prodaje vstopnic: 9. julij 2024.
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava