Skip to main content

V imenu korenin

MB banda
Mate Bekavac, dirigent, klarinet
Mairead Hickey, violina
Urban Marinko, violončelo

Dvorana Union, Maribor

Jean-Baptiste Lully, Jean-Pierre Guignon, Johann Sebastian Bach, Henry Purcell, Jean-Philippe Rameau, Pierre Thiloy, Astor Piazzolla, Ignaz Franz Biber, Kinan Azmeh, Darius Mihaud, Béla Kovács, Ernest Bloch

Kaj nam pomenijo korenine? Lahko nam pripovedujejo o naših izvorih, identiteti, lahko jih raziskujemo in smo nanje ponosni. Ampak kaj, ko se korenine zlorabijo in jih uporabimo kot argument proti drugim, tistim, ki jih ne delijo z nami?

Mate Bekavac ob tem koncertu razmišlja: »Koncert V imenu korenin nudi možnost doživetja človeških občutkov v najžlahtnejši obliki, mimo intelekta, direktno 'v kri', tako rekoč iz duše v dušo, brez posredovanja možganov. To je koncert za pogumne poslušalce, ki si upajo dati solzam prosto pot, ki jih ni sram čustvovanja in jih ni strah, da jih bo poneslo v srž najglobljih človeških čustev, ki jih v današnjem času čutijo le tisti, ki so izgubili vse. Kajti noben zaslon ni zmožen prenesti bolečin izgube svobode, ljubljenih, domovine, osnovnih pogojev za preživetje.

Zahvaljujoč glasbi in dobrim poustvarjalcem, lahko podoživimo najpristnejše, najbolj čiste, surove emocije in lažje sočustvujemo. Odložimo pretveze, diplomacijo, lastne interese in ličila ter vsaj za trenutek postanemo bolj človeški in zares sočutni.

In kaj ima pri tem tango? Marsikaj. Pridite in se prepustite!«

Vstopnice: 24 € / upokojenci 19,20 € / študenti, invalidi 12 € / otroci 5 €.

Pričetek prodaje vstopnic: 9. julij 2024.
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava