Skip to main content

Simfonično popotovanje ritma

Velika dvorana, SNG Maribor

Matineja za celotno družino

V koprodukciji s SNG Maribor.

Tolkala in njihov ritem od nekdaj spremljajo popotnike po vsej zemeljski obli. Prinašajo zgodbe in pričajo o bogastvu izročil. V Slovenskem tolkalnem projektu so ob 20-letnici muziciranja pripravili unikaten program, ki povezuje brezčasni zvok simfoničnega orkestra s pisano barvitostjo tolkal. To nikakor ni naključje, saj programe simfoničnih koncertov vedno bolj slikovito podčrtuje literatura za tolkala.

Spored oblikujejo odlomki iz priljubljenih simfoničnih del W. A. Mozarta, P. I. Čajkovskega, P. Mascagnija, L. Bernsteina, A. Ginastere in drugih. Tem velikanom glasbene literature pa so ob bok postavljene odlične skladbe slovenskih skladateljev. Posebno začimbo dodajo skladbe, ki jih 8 tolkalcev Slovenskega tolkalnega projekta izvajajo sami ter tako povezujejo orkestrski program.

Koncert je bil prvič izveden junija 2019 z Orkestrom Slovenske filharmonije in dirigentko Mojco Lavrenčič na velikem koncertu, izvedenem na prostem na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Več: https://stop-projekt.com

Vstopnice: 5 €
Pričetek prodaje vstopnic: 16. avgust 2021.
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava