Skip to main content

Ponočnjak

Tilen Artač, pripovedovalec
Mate Bekavac, klarinet
Nina Pirc, Mojca Menoni Sikur, violini
Gea Pantner Volfand, viola
Martin Sikur, violončelo
Janez Krevel, kontrabas

Dvorana generala Maistra, Narodni dom Maribor

Leon Firšt, Janez Usenik: »Ponočnjak«, monomuzikal, novo delo po naročilu Festivala Maribor 2024

Festival Maribor tudi letos predstavlja novo sinergijo in stvaritev slovenskih ustvarjalcev. Priča bomo praizvedbi »monomuzikala«, komornega muzikala, v katerem kot pripovedovalec in pevec nastopa zgolj protagonist v spremljavi svoje glasbeniške druščine. Janez Usenik, avtor izvirnega besedila, je o njem zapisal:

»Mesta, v katerih živimo, niso samo naslov. So del nas. Tako kot ljudje imajo namreč tudi mesta svoj značaj, ki so ga dobila skozi zgodovino. In sprehod po mestu je včasih pogovor z njim. Ne sicer zjutraj, ko se nam mudi v službo, ali proti večeru, ko so ulice polne ljudi. Ponoči, ko smo v mestu skoraj sami s svojimi mislimi, takrat se zdi, da nam mesto nekaj govori.

Ponočnjak je cikel pesmi, ki želi ujeti intimni odnos človeka s svojim mestom, v tem primeru Mariborom. Občutke, ki jih doživlja na določenih krajih, zaradi splošne zgodovine teh krajev, zaradi osebne zgodovine, ki jo je doživel na teh krajih, in zaradi narave samega mesta. Je dialog med človekom in urbanistično zasnovo mesta, ki je mnogo pomembnejša, kot se ljudje zavedamo, in po mojem mnenju, tako kot vse pomembne stvari v življenju, v resnici na nas vpliva tudi duševno, ne le praktično.«

 

Vstopnice: 15 € / upokojenci 12 € / študenti, dijaki, invalidi 7,50 € / otroci 5 €

Pričetek prodaje vstopnic: 9. julij 2024.
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava