Skip to main content

Peter in volk

Tilen Artač, pripovedovalec
Irena Kavčič, flavta
Monika Babič Trilar, oboa
Aljaž Beguš, klarinet 
Sarah Akif, rog
Miha Mitev, fagot

Dvorana generala Maistra, Narodni dom Maribor

Sergej Prokofjev: Peter in volk, op. 67, glasbena pravljica za otroke

(Primerno za vse od 6. leta naprej.)

Ali naj ubogam dedka in ostanem doma na varnem ali pa naj odprem vrata in se podam v mikavno neznano? Takšno in podobna vprašanja prej ali slej pestijo vsakega otroka. Radovedni Peter se odloči za skok v neznano in hitro ugotovi, da to terja veliko poguma in odgovornosti.

Glasbena pravljica Peter in volk Sergeja Prokofjeva je ena najbolj priljubljenih koncertnih del za otroke, saj poleg duhovite zgodbice ponuja enkratni uvod v svet glasbil. Vsako osebo predstavlja posebno glasbilo in glasbena tema: ptičko flavta, račko oboa, mačka klarinet, volka rog, dedka fagot, Petra pa inštrumenti skupaj. To brezčasno delo razkazuje briljantni čut Prokofjeva, ki je znal mojstrsko stopiti napeto zgodbo, iskrivo skladbo in izobraževanje iz klasične glasbe.

Z izborom vrhunskih slovenskih instrumentalistov, ki se jim bo kot pripovedovalec pridružil Tilen Artač, se obeta napet in duhovit predvečer za vso družino!

Vstopnice: 5 €

Pričetek prodaje vstopnic: 9. julij 2024.
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava