Skip to main content

Hrestač in jaz

Viteška dvorana, Pokrajinski muzej Maribor

Glasbeno-pravljična matineja

Peter Iljič Čajkovski (prir. Mihail Pletnjov): Hrestač (izbor)

Matineja za družine z otroki

»Po vsem svetu, od Sankt Peterburga preko New Yorka in čez oblo nazaj do Rusije, se je uveljavila tradicija družinskega obiska predstav Hrestača. Čarobna glasba Petra Iljiča Čajkovskega se dotakne otroških src kot le malokatera. Vabljeni na glasbeno domišljijsko popotovanje po sledeh Hrestača, mišjega kralja in mojega osebnega doživljanja te glasbe v otroštvu!« Adriana Magdovski

Niti na letošnji izdaji Festivala Maribor se ne bomo odpovedali druženju ob glasbi z najmlajšimi. K nam se bo vrnila pianistka Adriana Magdovski, izjemna solistka in srčna glasbenica, ki se zna spontano in pristno dotakniti tudi tistih src, ki klasične glasbe še ne poznajo dobro. Še posebno naših najmlajših – zanje se bo Adriana spomnila svojega otroštva in nepozabnih zgodb, ki jo povezujejo s to čarobno glasbo. 

Na koncert je vabljena celotna družina, z babicami, dedki, dojenčki in malčki vred. V prostorih mariborskega gradu bomo poskrbeli za zračno in prijetno okolje, kjer bo dovolj prostora, da zagotovimo primerno razdaljo med družinami! 

* Vstopnine ni, vendar je zaradi omejenega števila mest potrebna predhodna rezervacija na vstopnice@nd-mb.si.
Udobno izkušnjo koncerta omogoča OŠ Bojana Ilicha.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava