Skip to main content

FM odklop: Džambo Aguševi Orchestra

Džambo Aguševi Orchestra

Džambo Agušev, trobenta, glas; Kočo Agušev, Džemal Agušev, Sunaj Mustafov, trobenta; Džafer Fazliov, Mustafa Zejnelov, Ali Zekirov, tenorski rog; Šukri Dževatov, helikon; Orfej Čakalovski, goč; Redžep Nedžatov, bobni

Dvorana generala Maistra, Narodni dom Maribor

V sodelovanju z Drugo godbo 2021

Na poti letošnjega raziskovanja jugozahodne Evrope se je Festival Maribor na enem od križišč srečal s prijateljsko Drugo godbo. Festival Druga godba je specialist za »druge« glasbe pri nas, velja za enega najzanimivejših domačih festivalov dobre glasbe, zato smo se seveda takoj dogovorili za sodelovanje. Skupaj se bomo »odklopili« in naredili nekaj drugačnega!

V tradicijo Druge godbe sodijo tudi najboljši pihalni bendi z Balkana. Festival je doslej že predstavil orkestre Fejata Sejdića, Kočani in Bobana Markovića, in če kdo lahko nadaljuje zmagoslavno pot, je to Džambo Aguševi Orchestra iz Strumice v Severni Makedoniji. Že leta 2006 je bil orkester Džamba Aguševa zmagovalec festivala trobent v Kumanovem, leta 2011 pa je prejel zlato medaljo v Guči, najznamenitejšem trobentaškem festivalu na svetu. Z albumom Brasses for Masses, ki je izšel lani, je osvojil še preostale dele sveta in tako zdaj ni več dvoma, kdo si lasti naslov najboljšega. Svež  pristop, igrivost, popolne melodije in ritmi, glasbena razgledanost in suveren nastop – to so značilnosti vseh najboljših romskih pihalnih zasedb, pa vendarle, toliko ognjenega sonca in srčnosti na koncertu, kot ju z občinstvom deli Džambo Aguševi Orchestra, zmore danes le malokdo. Godbena veselica!

*Vstopnina: 15 €.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava