Skip to main content

.abeceda [ansambel za novo glasbo]

.abeceda [ansambel za novo glasbo] z dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor

Dvorana Union, Maribor

Dré A. Hočevar: Opus I. _ composition for .meta [Dré A. Hočevar, 2020/2021]
Tilen Lebar: Hassan
Alastair White: novo delo (izvajajo tudi dijaki)

Predkoncertni pogovor vodi Urška Rihtaršič.


Ansambel za novo glasbo .abeceda združuje mlade profesionalne glasbenike, ki izvajajo sodobno glasbo. Sicer standardna komorna zasedba je obenem platforma, kjer dobijo mladi skladatelji priložnost, da ustvarjajo, preizkušajo in predstavljajo nova glasbena dela. Umetniški vodja programov je slovenski skladatelj, raziskovalec in inštrumentalist Dré A. Hočevar, umetniški vodja ansambla pa inštrumentalist in skladatelj Gašper Livk. Koncertni program bo namenjen predstavitvi del rezidenčnih skladateljev .abecede: Tilna Lebarja, Alastairja Whita in Dréja A. Hočevarja. 

Glasbeno delo Alastairja Whita bodo v sodelovanju z ansamblom za novo glasbo izvedli dijaki Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki bodo v tednu pred koncertom sodelovali na delavnici. 

Koncert bo uvedel pogovor, ki ga bo vodila muzikologinja in harfistka Urška Rihtaršič.

Koncert in delavnica sta projekt Inštituta .abeceda, ki se izvaja v sklopu programa Festivala Maribor 2022, v koprodukciji z Narodnim domom Maribor in v sodelovanju s Konservatorijem za glasbo in balet Maribor. Program Inštituta .abeceda podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

*Vstopnine ni. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava